July 16, 2011

YOUASME MEASYOU openen eerste virtuele flagship store tijdens Salon/2

De knitwear en jersey labels youasme & measyou hebben afgelopen week hun eerste winkel in het Vondelpark Amsterdam geopend. Met de opening van hun ‘Park Store’ lanceren zij een volledig nieuw concept: virtuele flagshipstores op een echte locatie. De winkel is te zien als virtuele laag ('Layar') die over de werkelijkheid is geprojecteerd.  De mooiste knits en jerseys zijn tussen de bomen van het park te zien en te koop. 
De Park Stores van youasme measyou zijn virtuele flagshipstores op echte locaties - bekende parken in grote steden over de hele wereld.  Kleding is er via smartphones te zien en te koop. 

De eerste Park Store opent in het Vondelpark in Amsterdam, in september opent de tweede in Palais Royal in Parijs. Zoo in Berlijn en Echo Park in Los Angeles volgen snel. Twan Janssen, art-director van youasme measyou: "Met de Park Stores willen we winkels openen op plekken waar andere zintuigen worden aangesproken dan in een winkelstraat. Parken over de hele wereld worden door ons 'gekraakt' en voorzien van onze virtuele flagshipstores." De eerste Park Store is te bezoeken rond het Picasso beeld in het Vondelpark Amsterdam. 
De augmented reality van youasme measyou is toegankelijk via de gratis te downloaden app ‘Layar’. 
De labels youasme en measyou specialiseren zich in hoogwaardige knitwear en jerseys voor zowel vrouwen als mannen. De doordachte ontwerpen van Mark van Vorstenbos hebben een seizoensoverschrijdende waarde en worden in mooie Italiaanse garens geproduceerd. Bijzonder is het financieringsconcept. De labels worden opgericht met behulp van een ‘family of founders’, een groep van 500 mensen die elk  €500,- investeert in het oprichten van de labels. Aanmelden als founder kan via www.youasme.com. De eerste collectie van youasme en measyou wordt vanaf deze winter via 10 verkooppunten in Nederland verkocht. 

No comments:

Post a Comment

SALON/ likes to know what you think. Share your visit to our SALON/ events with us on the blog or facebook and leave a reply.