August 24, 2014

Salon/Big Bang; Performance by Wilfred Junior JansenSalon/Big Bang; Performance by Wilfred Junior Jansen at Magazijn on August 24 during the closing event.

Wilfred Junior Jansen
Improvised performance, poetry and comments on film.
''..Instictively she lowered her shoulders, her eyes were feverish and crazy, but I couldn't get a fix on them. The damn weekly menu offered a weak smile/now glaving angerly through the glass. The moon rises over the forest slopes in the bowling alleys. Bless my weathered feathers.''
(photocredits: JW Kaldenbach)

Salon/Big Bang: Sunday Sermon

Kerkdienst in de Oude Kerk; Eddy Reefhuis over "Being Jesus" van
Klaas Kuiken en Peter van der West.
Op deze laatste zondag met de tentoonsteling SALON/Big Bang in de kerk staan we stil bij het meest opvallende werk, de piepschuimen weergave van het Christusbeeld boven Rio de Janeiro in de Buitenlandvaarderskapel. BeingJesus.nl is de titel van dit werk van Klaas Kuiken en Peter van der West.
Dat is ook de website waarop je een foto kunt uploaden die dan op het hoofd van Jezus wordt geprojecteerd. Is dat blasfemie: dat iedereen Jezus zou kunnen zijn? Of is dat nu juist de navolging waar hij om vraagt?
Misschien is de vraag eerde of je dat wel moet willen. Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen en zijn kruis op zich nemen, zegt Jezus in het evangelie van zondag. Of er dan nog zoveel belangstelling voor is …… Maar spannender is de vraag, hoe dit dan de weg kan zijn naar die Christus Redentor, Christus de Verlosser, boven Rio. Misverstand? Of een wonder?
(photocredits: JW Kaldenbach)