September 30, 2013

SALON/ BJ in Het Parool

Burgemeester brengt bezoek aan Peking en Seoul

30-09-13     10:56 uur
30-09-14     Burgemeester Van der Laan met kunstenaar Sander Wassink en de lokale schoenmaker (en bewoner van de Hutong Dashilar) die Sander de komende week helpt in zijn project. foto © Jan-Willem Kaldenbach

Een groep afgevaardigden van bedrijven, instellingen en ontwerpers heeft onder leiding van burgemeester Eberhard van der Laan een bezoek gebracht aan de zustersteden van Amsterdam: Peking en Seoul. Dit om de relatie tussen de steden te verbeteren.

De delegatie bezocht de steden van 22 tot en met 28 september om de relaties op het gebied van handel, onderwijs en cultuur te verbeteren.

Amsterdam is van plan meer kennis en mensen uit te wisselen op het gebied van elektrisch vervoer, watermanagement, cultuur en e-goverment met Seoul en Peking.

Een aantal culturele instellingen reisde ook mee met de groep. Het Conservatorium Amsterdam gaat zijn partner in Peking helpen bij het opzetten van een Jazz-opleiding. De Nederlandse Filmacademie is gevraagd om een Nederlands Filmfestival te organiseren in Peking.

Beijing Design Week
Tijdens de reis vond in Peking de Beijing Design Week plaats. Amsterdam is dit jaar gaststad op het evenement. Tientallen Nederlandse ontwerpers presenteerden met het thema 'Design goes Dutch' zich op prominente locaties in Peking. Industrieel ontwerper Marcel Wanders had een expositie in samenwerking met het Stedelijk. Modeontwerper Addy van de Krommenacker toonde zijn werk voor het eerst in China.

Ook ging Van der Laan op bezoek bij Salon/BJ. Het project is er voor tien jonge Nederlandse kunstenaars die in een Hutong (typische Chinese wijk) genaamd Dashilar tien dagen ontwerpen met lokale bewoners en Chinese kunstenaars.

Seoul en Peking zijn zustersteden van Amsterdam sinds 1999 en 1985. Regelmatig worden er bezoekjes afgelegd door delegaties van de steden om een goede relatie op te bouwen.
(Door: Redactie)
via  www.parool.nl 

Thank you..
I would like to thank Richy's parents for the wonderful gift they gave me, wine from their hometown.

Richy is a student at CAFA, she studies furniture design. She is one of the volunteers who works with SALON/BJ, we also call her the Print-Master because she arranges all the prints for the designers. And that's not all she does !!!!

You are a great help Richy! Thank you.

Manon

Amsterdam Guest City of BJDW: Opening Party

The Amsterdam Guest City of BJDW: Opening Party was held the 28th of September in "The Tank" an abandoned gastank situated in a former industrial area. On show was an introduction to Dutch designers and architects. The place was packed with both Dutch and Chinese visitors.

(photo's by Mimi Berlin)