January 22, 2014

winterSALON/ 2014: Collectie Arnhem

Eau de la Mode wordt op vrijdag 7 februari 2014 gepresenteerd in MAGAZIJN als onderdeel van winterSALON/ 2014.


E A U  D E  L A   M O D E
60 jaar Arnhemse mode in één parfum!

Met trots presenteert Collectie Arnhem haar eerste parfum: EAU DE LA MODE! De geur is de kroon op het 60 jarig bestaan van de modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Aan deze legendarische mode academie studeerde de top van mode Nederland – van Viktor & Rolf en Piet Paris tot Jan Taminiau en Iris van Herpen. Het unisex parfum – ontwikkeld in nauwe samenwerking met onafhankelijk geurexpert en chemicus Tanja Deurloo van Annindriya - verschijnt in een reeks van 60 flesjes die de 60 afstudeerjaren vertegenwoordigen.


DE GEUR VAN MODE?
De ontwikkeling van het parfum startte met één vraag aan de honderden alumni van de modeafdeling in Arnhem: ‘Waar ruikt mode naar?’. De antwoorden hierop - Van ‘proefkatoen’ en ‘sigarettenrook’ tot een ‘een ochtend in Parijs’ - vormen de inspiratie van het parfum.
Tanja Deurloo: “EAU DE LA MODE is een eigenzinnig parfum, dat rijke associaties oproept van ‘een nieuw begin’ en adrenaline. Het geurkarakter is gelaagd en opgebouwd uit tegenstrijdige elementen: vertrouwde akkoorden als zacht leer, grapefruit en hout, gecombineerd met scherpe randjes als rabarber, saffraan en rook.”
De 60 parfumflesjes hebben elk een uniek lasergesneden lint met een jaartal – van 1953-2014.

COLLECTIE ARNHEM
Collectie Arnhem is een jaarlijks project van derdejaars modestudenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. In een half jaar ontwikkelen, ontwerpen, produceren en presenteren zij gezamenlijk een collectie. Met de aanschaf van een parfum steunt de koper de realisatie van Collectie Arnhem 2014.
COLLECTIE ARNHEM & ANNINDRIYA

De 22 studenten van Collectie Arnhem 2014 hebben in een unieke samenwerking met Tanja Deurloo van Annindriya het parfum ontwikkeld. Annindriya adviseert, ontwikkelt en implementeert innovatieve geurtoepassingen en parfumlijnen voor haar opdrachtgevers, die vooral binnen de mode, retail en technology industry werkzaam zijn. ‘Eau de la Mode’ vangt de geur van 60 jaar Arnhemse Mode. Het parfum is vanaf begin februari verkrijgbaar via Arnhem Coming Soon, Margreet Olsthoorn (Rotterdam) en Perfume Lounge (Amsterdam), en is nu al te bestellen via collectiearnhem.nl. Het parfum is verkrijgbaar in flacons van 80 ml en kost €100,-.

Collectie Arnhem's campaign image; "From Arnhem with Love" is shot by photographer Erwin Olaf.  With this campaign they ask attention for the degrading circumstances surrounding gay rights in Russia. The print was inspired on “Beat the white with the red wedge” by El Lissitzky. The t-shirt is available in a limited edition of 60 pieces and will be sold in order to support Amnesty International's LGBT project. 

"From Arnhem with Love" will be on exhibit at the Posthoorn kerk.

(photo's: courtsery of Collectie Arnhem)